Brinckerduyn

Black Bastard

The Bastard

Van low & slow tot hot & fast. Deze kamado kan het allemaal.

 
Handleiding The Bastard Kamado BBQ
 

 

1.    Vul de kamado tot aan de eerste ring met kolen. Let op, dat is dus niet tot aan de stalen ring. Kolen zijn te koop in het clubhuis. 


2.    Laat de deksel van The Bastard helemaal open staan. Zet ook de ventilatieschuif (damper) onderaan de BBQ open. 


3.    Steek de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes, geen chemicaliën. Je doet dit door een driehoek te maken en de aanmaakblokjes licht te begraven in de kolen. In het clubhuis zijn ook aanmaakwokkels te koop.

 
4.    Nu is het wachten totdat The Bastard warm wordt; na 10 minuten is je basistemperatuur zo’n 90 graden. Iedere minuut komt daar zo’n 20 graden bij. Als The Bastard ongeveer bij de gewenste temperatuur is, kun je de deksel sluiten.


5.    Stel nu de top en de damper in op de gewenste temperatuur.