
Black Bastard
The Bastard
Van low & slow tot hot & fast. Deze kamado kan het allemaal.
1. Vul de kamado tot aan de eerste ring met kolen. Let op, dat is dus niet tot aan de stalen ring. Kolen zijn te koop in het clubhuis.
2. Laat de deksel van The Bastard helemaal open staan. Zet ook de ventilatieschuif (damper) onderaan de BBQ open.
3. Steek de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes, geen chemicaliën. Je doet dit door een driehoek te maken en de aanmaakblokjes licht te begraven in de kolen. In het clubhuis zijn ook aanmaakwokkels te koop.
4. Nu is het wachten totdat The Bastard warm wordt; na 10 minuten is je basistemperatuur zo’n 90 graden. Iedere minuut komt daar zo’n 20 graden bij. Als The Bastard ongeveer bij de gewenste temperatuur is, kun je de deksel sluiten.
5. Stel nu de top en de damper in op de gewenste temperatuur.

Stappenplan voor het schoonmaken van het rooster en de Bastard BBQ:
-
Verwijder etensresten van het rooster
Gebruik een staalborstel of een speciale BBQ-borstel, zoals The Bastard BBQ Brush, om grote etensresten van het rooster te verwijderen.
-
Verwijder aangebrande resten direct na gebruik
Laat het rooster na het barbecueën goed heet worden boven het vuur en borstel vervolgens de aangebrande resten weg. Dit werkt het beste als het rooster nog warm is.
-
Reinig de binnenkant van de Bastard
Verwijder as en overgebleven kolen uit de vuurbox en aslade met een stoffer en blik.
-
Reinig de buitenkant van de Bastard
Maak de buitenkant schoon met warm water en een beetje afwasmiddel. Gebruik hiervoor een zachte doek of spons.